Partnerek

Pedagógiai Egyetem, Krakó

(www.up.krakow.pl/main/eng)

A lengyel tanárképzés nagy tekintélyű központja nem csupán tudásközvetítőként, hanem számos nemzetközi projekt részeseként, a tudás építőjeként is gyakran vív ki elismerést magának. A projektben az egyetem Földrajzi Intézete vesz részt, amelynek fontos kutatási területe a kisebbségi csoportok munkaerőpiaci helyzetének javítása, valamint a vállalkozói készségek fejlesztése a közoktatásban, a szakképzésben és a munkavállalók széles körében.

A projektben résztvevő munkatársak:

Sławomir Kurek, Wiktor Osuch, Tomasz Rachwał, Wioletta Kilar, Agnieszka Świętek


Train’d Up Limited

(www.traindup.org)

A 2004 óta működő, és Nagy-Britannia területén három központtal rendelkező skóciai cég fő profilja különféle területekhez kapcsolódó moduláris szakmai tréningprogramok kifejlesztése és szervezése. Gyakorlati tevékenységük nagy része a kötött pályás közlekedés témaköréhez kapcsolódik. A vállalkozás ugyanakkor kiemelten fontos feladatának tekinti a munka és az oktatás különféle szintjei közötti hidak építését, a fiatalok foglalkoztathatóságának javítása érdekében.

A projektben résztvevő munkatársak:

Catherine McGlynn, Paul McGlynn


Euro-Trainings-Centre

(www.etcev.de)

A München északi felében több mint húsz éve működő, kereskedelmi és ügyviteli profilú, magánfenntartású szakképző iskolában kiemelt figyelmet kap a hátrányos helyzetű fiatalok szakmaválasztásának segítése, valamint alapkészségeik eredményes fejlesztése. Az intézmény munkájának fontos részét képezi az a sokoldalú pályaorientációs tevékenység, amit a helyi önkormányzat megbízásából a város általánosan képző intézményeiben végez. Az iskola ugyancsak nagy tapasztalattal rendelkezik az alacsony iskolázottságú fiatalok foglalkoztathatóságát elősegítő képességek fejlesztése terén.

A projektben résztvevő munkatársak:

Sabine Loibl, Nicole Berger, Stefanie Gorissen, Marta Hampel


EDUNET Alapítvány

(www.edunet.hu)

A projektet irányító alapítvány 2000 óta működő, országos hatókörű magyar civil szervezet. Munkájának középpontjában a következő tevékenységek állnak: tantervek, oktatás programok és segédletek, pedagógusoknak szóló képzések és módszertani útmutatók fejlesztése, valamint az oktatás területéhez kapcsolódó kutatásokban és gyakorlati feladatok megvalósításában való közreműködés.

A projektben résztvevő munkatársak:

Kovács Anikó (projekt vezető), Gönczöl Enikő, Herman Katalin, Dr. Barlai Róbertné, Horváth László


Connect Media Kft.  Szervezetfejlesztés. Tanácsadás. Coaching.

(www.connectconsult.hu)

A Connect Media Kft. és annak tudásintegrátor üzletága a ConnectConsult 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy magas színvonalú szolgáltatást nyújtson mind az üzleti élet, mind pedig az oktatás szereplőinek. Bár e két terület távol esőnek tűnhet, a feladatok mégis igen hasonlóak - elsősorban a vezetői szinten, ahol a teljesítmény és a tartós eredmények elérése alapvető. Pont ezért a ConnectConsult olyan innovatív megoldásokat keres, amely lehetővé teszi a legfejlettebb vezetési módszerek beépítését. Célunk, hogy a két szektor lehetőséget kapjon az egymástól való tanulásra. Meggyőződésünk, hogy a kölcsönös tudásmegosztás nem csupán lépésenkénti, de akár ugrásszerű fejlődéshez is vezethet mindkét szektorban.

A projektben résztvevő munkatársak:

Tóth Ilona, Dr. Bencz Zoltán, Szentesi Zoltán