Eredmények

A projekt során négy szellemi termék készült, melyek egy teljesnek tekinthető csomagot képeznek az elkötelezettség mérésének és növelésének témájában az oktatás területére koncentrálva.

O1 - Alapozó tanulmány

Az O1 termék az Alapozó tanulmány, amely egyrészt a négy partnerországban, 16 versenyszférában és 19 oktatásban tevékenykedő vezetővel készült interjú feldolgozása. A vezetők különféle, elkötelezettséget érintő kérdésre válaszoltak, így lehetővé vált a két szektor bizonyos mértékű összehasonlítása. A tanulmány másik jelentős részt kitevő témája a vonatkozó friss szakirodalom összefoglalása. A tanulmány alapján készült összefoglaló a projekt szempontjából leginkább hasznos tanulságokat, illetve a projekt szempontjából hasznos javaslatokat tartalmaz.

A tanulmány és az összefoglaló letölthető formában magyarul és angolul érhető el.

Alapozó tanulmány

Összegzés

O2 - Kérdőív

O2 - Az elkötelezettség mérésére szolgáló, 42 állítást tartalmazó kérdőív, amely egy Moodle-platformon fejlesztett rendszer. A résztvevők anonimitás biztosítása mellett töltik ki a kérdőívet, majd ezt követően diagramon láthatják saját eredményüket. Az intézmény vezetője a szervezet összesített eredményét látja olyan módon, hogy az egyéni válaszok nem azonosíthatók. Az egyes kérdésekre adott összes válasz átlaga alapján kiválaszthatók a leginkább beavatkozást igénylők, illetve azok, amelyek szervezeti erősségként tekinthetők. A szervezeti szintű elkötelezettségi eredmény alapján akcióterv készíthető, melynek megvalósítása az elkötelezettségi szint emelkedéséhez, egyúttal a munkatársak nagyobb mértékű megelégedéséhez vezetnek.

A kérdőív négy nyelven (magyar, angol, német, lengyel), regisztrációt követően érhető el, szabad felhasználással.

Amennyiben a kitöltés lehetősége felkeltette érdeklődését, kérjük, jelezze szándékát a következő e-mail címen: info@edunet.hu.

O3 - Felhasználói kézikönyv

O3 – Az elkötelezettségmérésre épülő fejlesztés minden elemének leírását, a kérdőív alkalmazásának, az eredmények értelmezésének módját, és az azokra épülő további lépéseket írja le részletesen a Felhasználói kézikönyv. Megtalálhatók benne az eszközök etikus felhasználásának szabályai, a legfontosabb adatvédelmi szempontok is. A Gyakran Ismételt Kérdések fejezetben igyekeztünk összegyűjteni minden lehetséges kérdést, melyek a projekt során felmerültek a rendszer használatára vonatkozóan. A kiadványban megtalálhatók a kérdőív kérdései (O2), illetve néhány példa a motivációs tartalmakból (O4).

A kézikönyv négy nyelven (magyar, angol, német, lengyel) készült el, letölthető formában.

Felhasználói kézikönyv

O4 - Eszköztár

O4 – A termék egyéni fejlődést szolgáló, Moodle-rendszerbe épített eszköztár. Az O2 kérdőív kitöltését követően, a kapott eredmények alapján különböző, az egyéni szakmai fejlődést, inspirálódást és kitekintést nyújtó tartalmak válnak elérhetővé az egyén számára. A tartalmak lehetnek feliratos TED-videók, rövid cikkek, egyéb érdekességek. A rendszer játékosított, így a résztvevők pontokat gyűjthetnek az aktivitásaikkal, és egyre magasabb szinteket célozhatnak meg. A Felhasználói Kézikönyvben néhány példa is található a tartalmakra.

Ne feledje: az önfejlesztő eszköztár csak a kérdőív kitöltését követően válik elérhetővé!

 

Amennyiben a termékekkel kapcsolatban kérdése van, szeretné azokat önmaga vagy szervezete számára kipróbálni, örömmel várjuk jelentkezését az info@edunet.hu e-mail címen.